Aardige berichtjes

(Foto Jelle Faber)

Ried ontvangt cheque van 37.700 euro van WNF voor vernieuwbouw dorpshuis De Rede

RIED – Uit handen van leefbaarheidscoördinator Willem Seepma van Wonen Noordwest-Friesland (WNF) heeft het dorp Ried een cheque ontvangen van 37.700 euro als bijdrage aan de vernieuwbouw van dorpshuis De Rede. De verbouwing start komend jaar.

Met de bijdrage van WNF worden ondersteunende werkzaamheden voor en tijdens het bouwproces gefinancierd. “In totaal is er heel veel geld nodig voor onze plannen”, zegt voorzitter Albert van der Voorn van de stuurgroep die de bouw van het multifuncionele centrum De Rede coördineert. “Van de gemeente Franekeradeel ontvangen we drie ton. En we hebben goede hoop en verwachting op serieuze bijdragen van meerdere fondsen en partijen. Die hebben we ook keihard nodig, want echt alles wat er nu staat aan gebouwen gaat op de schop.”

Bij de vernieuwbouw blijven de gevels van de bestaande De Rede en de oude kleuterschool blijven als beeldbepalende gebouwen in stand. Wel worden de panden van binnen compleet gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw te bouwen deel dat beide oude gebouwen met elkaar verbindt.

Van der Voorn: “Dat is natuurlijk niet de goedkoopste manier, maar wel duurzaam en esthetisch zeer verantwoord. Dit is echt een prachtig plan, waarmee het centrum van ons dorp zijn aangezicht weet te verfraaien.”

Ook penningmeester Bernhard Wewerinke is blij met de bijdrage van WNF. “Ons dorpshuis heeft altijd een sleutelrol gespeeld in Ried, maar is onderhand zo verouderd dat de beperkingen ervan een wissel trekken op de mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontplooien. Met de vernieuwbouw van De Rede wordt het gebouw meer dan tweemaal zo groot, veel efficiënter en gezelliger ingedeeld en gemoderniseerd. Daarmee kunnen wij weer lange tijd vooruit.”

Leefbaarheidscoördinator Seepma van WNF onderstreept de woorden van Wewerinke en denkt dat Ried met de vernieuwde De Rede een enorme stap naar voren zet.

- See more at: http://www.franekercourant.nl/nieuws/49039/ried-ontvangt-cheque-van-37-700-euro-van-wnf-voor-vernieuwbouw-dorpshuis-de-rede/#sthash.tMy7lPBV.dpuf